Casa DeVeritas

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2009

En helg i utställningens tecken....

Av Frida - 22 augusti 2009 21:11

Idag har vi varit i på Gagnef-Floda BK och ställt ut. En jättemysig klubb i hjärtat av Dalarna :-) Som vanligt hade vi med oss Världens Bästa Mari och och Ambra-ungen Condor såklart! Vi har fasligt trevligt när vi drar fram på vägarna. Tack vännen!

Med oss hem i bagaget fick vi en hel del fina resultat... Eva Eriksson var domare för dagen. Jag gillar hennes sätt att döma, då hon alltid har en röd tråd.

Så även idag :-)


Dilla ställdes för andra gången i juniorklass och stod som klassvinnare med HP. Mattes lilla gullefjun!

Kritik:

Feminin juniortik med en mycket tilltalande helhet. Korrekt bett. Kunde ha lite bättre munpigment. Vackert huvud med bra uttryck. För dagen lätt sotiga tantecken. Bra hals. Mycket bra kropp och benstomme. Står väl på sina fyra ben. Goda vinklar fram och bak. Rör sig mycket bra. Välvisad.

1:a Junkl, 1:a Junkk, HP.


Ambra äntrade en stor bruksklass på 8 tikar och var snöpligt nära certet igen... En 2:a placering med CK. Dessutom avrundade hon dagen med att bli 2:a bästa tik! Mammas lilla stjärna! Surt sa räven när certet gled ur näven... :-(

Kritik:

Typ: Utmärkt

Mycket tilltalande tik. Korrekt bett. Kunde ha lite mer pigment i munnen. Välformat huvud. Mörka ögon. Kraftig hals. Bra skuldra. Utmärkt kropp och benstomme. Stark rygg. Bra vinklar fram och bak. Rör sig med bra steg. Kunde ha lite snyggare underlinje. Välvisad. En tik med en mycket vacker siluett.

1:a Bjkl, 2:a Bjkk med CK 2:a plac BTKL


Condor placerade sig som 2:a i öppenklass hanar och avrundade dagen med att bli 4:a Bästa hane! Way to go!!!! Grattis Mari & Åsa :-)


Jag vill även rikta ett stort grattis till Lotta, kennel Kulla Gulla, för alla fina resultat idag! Det som slog högst var hanhundcertet som gick till stilige Adius Paxx for KullaGulla. Gossen avrundade sedan med att bli BIR! Han var en riktigt fröjd för ögat :-) Grattis Lotta & Paxx ägare!


Våra mysiga vovvar, som egentligen inte ens känner varandra, kamperade bak i skuffen på Berlingon i en enda stor svart sörja. På vägen hem bestämde Dillan för att pappa Condor var en utmärkt huvudkudde. Och det tyckte Condor också. Tre generationer som flöt samman till ett... Gulligt!

Imorgon ska vi vänstervarva igen.... Vi återkommer med rapport.


Nu roooopar sängen :-)

So long!



 
 
Caisa

Caisa

22 augusti 2009 22:33

Grattis!!!!

http://fyrfotingarna.se

 
Ingen bild

Marie-Louise W

23 augusti 2009 09:59

Grattis till fina resultat!!! Förstår att det känns lite trist med certet men ni kommer igen det vet jag o Ambra är en kanon fin tik!!!!
Kramar från vänstervarvande Marie-Louise & Sirrah

 
Emma och Conny

Emma och Conny

23 augusti 2009 10:35

ETT JÄTTE GRATTIS till alla fin, fina resultat. Jag och Conny är helt säkra på att certet kommer snart. Det är ju världens bästa Ambra vi pratar om.
kram

http://connyochdoris.bloggagratis.se

 
Ingen bild

C2

23 augusti 2009 10:49

Grattis till alla fina resultat, vad roligt att du än en gång får beröm för välvisad hund. Gotta dig även åt det Frida!! Och som alltid blir jag varm i hjärtat av att se Condor, han är ju så fin och mysig.

 
Ingen bild

Malin o Balbis

23 augusti 2009 21:21

Grattis!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

maria

24 augusti 2009 12:23

ja just att stå tvåa till cert, eller ett innhållet cert är ju super surt- men samtidigt ett säkert tecken på att man har en toppenhund och att det där certet bara lurar bakom nästa utställningshörn :-)
pået igen bara!
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 5 juni 2020 12:43

En kort reflektion att ta med sig denna fredag: Vi som konsumenter (läs:valpköpare) styr efterfrågan på valpar. Punkt.  Utan valpköpare som köper valp från mindre bra avelsmaterial, kommer inte den aveln att överleva. Enkelt. Under veckan som g...

Av Frida - 30 maj 2020 08:29


Då var det dags att börja blogga igen! Jag bubblar av frågor som konstant blir fler och fler och nya perspektiv växer fram.  Digging deep… Jag har nyss levererat min senaste kull, närmare bestämt den nionde i ordningen. Och för varje kull bli...

Av Frida - 16 maj 2020 16:44


... som behöver få komma ut! Vad är väl bättre då än att blåsa liv i den här gamla bloggen. Det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till hur vi delar våra liv med djuren, men framför allt behöver jag skriva om avel... Stay tuned!    ...

Av Frida - 30 juli 2015 00:00

Fyra år har gått sedan ni  kom till världen. Gimli, Stina, Gulli & Lima.... Mina älskade små! Mycket glädje har ni spridit här på jorden, och jag hoppas att det blir många år till. En extra varm tanke går till Sebba & Annika som tvingades ta farväl a...

Av Frida - 29 juli 2015 00:15


                 Frasse     Bosse       ... och det är med blandade känslor jag skriver dessa rader... Både lycka och stor sorg. Ett stort grattis till Frasse Fjantsson på fem års dagen!  Hoppas du firas ordentligt idag ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards